Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Er det virkelig nødvendigt at mit barn er til volley 3-4 gange ugentligt?

Ja, volleyball er en sport hvor man spiller 3-4 gange ugentligt. 3 gange træning, 1 gang kamp/stævne. Vi er en holdsport, og vores erfaring er at det er på den måde man får givet spillerne den fulde oplevelse der gør at de bliver motiveret og får lyst til at forblive en del af holdet.
Tænk fx på nogle fodbolddrenge: De træner måske i to frikvarterer, lige efter skole, og så igen i klubregi. De når måske op på 15 gange fodbold ugentligt – uden at nogen har problemer med det.
En anden snak er hvis spilleren i forvejen dyrker anden sport, og er i god form, så kan der sagtens trænes mindre i volleyball. Men hvis tiden går på sofaen eller foran computeren, så kom hellere af sted til volley….


Hvorfor skal vi træne om fredagen?
Ja, vi træner om fredagen af gode grunde. Blandt andet vil vi gerne lære vores spillere at fredag er en udmærket træningsdag som kan benyttes til træning ligesom alle andre af ugens hverdage. Vi vil også gerne lære vore unge at ingen fredagsfest i fx gymnasiet tager skade af at man kommer lidt senere.


Hvad skal der være i sportstasken?
Udover sko, shorts, T-shirt, knæbeskyttere:
1) En dommerfløjte – den koster 20-40 kr – og så er du sikker på at det er din helt uden andres bakterier
2) Fingertape – til en hurtig redning af en øm finger
3) En rulle elastikbind til forebyggelse hvis du forstuver lidt
4) En pose is af typen som går i gang hvis den knækkes
5) Meget gerne også en boldpumpe så du kan tage medansvar, vi kan anbefale en lille sort Select af typen hvor ventilen er gemt af vejen mens den ligger i tasken, ca. 50 kr.


Hvilken sko er egnet til volleyball?
Generelt: En sko der er også ville være egnet til badminton, dvs. afrundede såler hvor man kan bevæge sig hurtigt sidelæns.
Løbesko er ikke egnet og vi fraråder det. Deres profil med skarp udadvendt kant på sålen gør dem egnet til at vrikke om og forstuve foden ved sidelæns bevægelser.